zaterdag 5 januari 2013

Verslag ronde 5 van AB



Ronde 5

Na ronde vijf gaat Tycho nog steeds aan de leiding van het PJK. Hij deed dit door overtuigend zijn partij te winnen. Allen Yme kan in theorie nog gelijkkomen. Meisjeskampioene Monica Reichardt gaf haar eerste plaats extra glans door een verrassende overwinning op Casper.

Tycho Dijkhuis – Kasper Wiegers
Na de opening pakte Tycho belangrijke open lijnen. Dit terwijl de koning van Kasper alles behalve veilig stond. Kasper speelde niet onnodig lang door en gaf op toen hij doorhad dat de problemen steeds groter zouden worden

Rijk van Oostenbrugge – Yme Brantjes
Ook de partij tussen Rijk en Yme eindigde voordat er groot materieel voordeel werd behaald. Yme toverde een wolga-gambiet uit de hoge hoed. In het vervolg kreeg hij veel spel over de damevleugel. Rijk gaf op, toen hij de juiste voortzetting om erger te voorkomen niet meer zag.

Monica Reichardt – Casper Schoppen
Monica Reichardt speelt het hele toernooi al sterker dan dat we op basis van rating van haar zouden verwachten. Zo stond ze al op 2 uit 4 én maakte ze het Tycho knap lastig. Haar toernooimoment zou echter nog komen: winst op Casper. Al In de opening kreeg Casper weinig druk op de witte stelling. Monica miste nog een kans om materiaal te winnen, maar zette wel haar aanval op de koningsvleugel door. Dit zorgde ervoor dat zij op meerdere manieren mat kon geven. Dit was voor zwart niet meer te dekken.

Gavin Wallace – Menno Muller
Gavin kwam met twee torens in de stelling van Menno. Menno dacht de zevende rij te moeten openen om ruimte te creëren voor zijn koning, maar het was juist Gavin die hiervan gebruik kon maken.

Nick Nurmohamed – Daniel Kuijper
In de partij Nick tegen Daniel bouwde Nick flinke druk uit op de koningsstelling van Daniel. Hij wist hier een voorsprong uit te halen van een pion. Daniel besloot risico te nemen en nog een pion te geven voor meer spel. Dit leidde ertoe dat Nick zijn voorsprong weg gaf/moest geven. Wat overbleef was een remise-eindspel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten