maandag 4 februari 2013

Succesvol pupillendag SGS

Afgelopen zaterdag waren er bijna 50 jeugdschakers uit de SGS naar Leusden gekomen om te strijden om de titel en de NK-tickets, maar vooral voor een leuke schaakmiddag. Een mooie stijging qua deelnemersaantal. Totaal waren er 16 verschillende verenigingen uit de SGS vertegenwoordigd. Een record?

De jeugdschakers streden in 3 verschillende groepen. De E-categorie tot 10 jaar werd met 6,5 uit 7 gewonnen door Tim Grutter van Schaakvereniging Hoogland. Hij speelde alleen remise tegen Eme Jansen (nummer 3) en de rest van de partijen won hij. Een terechte kampioen! Tijs Geelhoed verloor alleen zijn partij van Tim en werd tweede. Tim en Thijs gaan de SGS vertegenwoordigen tijdens het Nederlands kampioenschap E. Heidi Rijken en Rebecca Diermen mochten in de laatste ronde uitmaken wie meisjeskampioen ging worden. Heidi (speelster uit Barneveld) trok aan het langste eind en werd daarmee SGS meisjeskampioen E.

In de f-categorie liet Jochem Schoppen (Moira Domtoren) duidelijk zien dat hij het beste jeugdschaker in de F-categorie is. Hij won alle 7 partijen en mag de SGS vertegenwoordigen tijdens het Nederlands Kampioenschap op zaterdag 15 juni in Roosendaal. Om de tweede plaats werd er een barrage gespeeld tussen Kylian Bijvank en Koen van den Berg. In een snelschaakpartij won Kylian van Koen. Kylian plaatste zich daarmee ook voor het Nederlands Kampioenschap. Denise Marien (Vegtlust) werd meisjeskampioen in de categorie F en plaatste zich ook voor het NK.

Eind van de middag werd er nog een spannende pot gespeeld in de G-categorie tussen Enno Jansen en Rauf-Beraat Sonmez. Beiden waren gelijk geĆ«indigd en volgens het reglement moet er in een onderling duel uitgevochten worden wie officieel SGS kampioen is. In een mooie partij wist Rauf te winnen van Enno. Op de 3e plaats eindigde Thijn Grootendorst.  Merel Geelhoud werd knap vierde en daarmee de beste H-speler en tevens meisjeskampioen. In de G-categorie werd Laura Schoonhoven meisjekampioen.

Tussen de partijen door kon er geschaakt worden tegen de beer. (voorzitter van de SGS, Jeroen Schuil) Er werden veel mooi partijen gespeeld. Er was ook een speciale ruimte ingericht voor een aantal mooie schaakfilmpjes.

Op zondag 10 februari is alweer het 5e grandprixtoernooi van het jaar. Meer informatie kun je hier vinden.